Maastricht is hoogstamboomgaardje rijker!

by Ron Schellings

Boomgaard_site

Het moet de komende jaren nog allemaal groeien, maar hier alvast een impressie van een vers aangeplant boomgaardje met hoogstambomen inclusief beukhaag in de wijk Campagne in Maastricht. Uniek om midden in een woonwijk op een mooi grasveld fruitbomen aan te kunnen planten, met instemming van alle omwonenden. Het is een initiatief van het Buurtplatform Campagne  en gezamenlijk met het IKL Limburg (Landschapsbeheer, instandhouding kleine landschappen) en met hulp van buurtbewoners uitgevoerd. Uiteraard worden de kersen, appels en pruimen door de buurtbewoners gebruikt om gewoon te eten, jam van te maken en vlaaien te bakken. Maar….. er wordt ook een Eau de Vie  de Campagne van het fruit gestookt. Het duurt nog even, maar met onbespoten fruit van hoogstambomen verwachten we een fluweelzacht drankje.